Nieuws

ONK 2015

Tijdens de Open Nederlandse Kampioenschappen voor amateurbrouwers 2015, zijn er door 2 leden van ons gilde prijzen behaald.
Ton van Gelder behaalde een 1e plaats, onder 51 deelnemers, met een Schwarzbier in de klasse B. Dit zijn donkere bieren tot zo’n 6% alcohol. In de klasse D, donkere bieren vanaf zo’n 6% alcohol, behaalde Ton de 3e plaats, onder 143 deelnemers, ditmaal met een Bockbier.
Ton (oud-voorzitter en -secretaris) heeft een ruime ervaring met wedstrijden en valt regelmatig in de prijzen waaronder meerder 1e prijzen, hij beschikt over een ruime theoretische kennis inzake het brouwen.
Huidige secretaris van het gilde Rob Kijk in de Vegt wist evenals vorig jaar een 2e plaats in de klasse E kloonbier te behalen. In deze klasse durfden slechts 19 deelnemers zich te wagen aan dit bier, te weten “Oesterstout” van de Scheldebrouwerij.
Rob mag vanaf het begin van zijn brouwcarrière, nu 5 jaar geleden, regelmatig het ereschavot beklimmen. Hij heeft dit al 2x bij de Brandwedstrijd voor amateurs en 2 maal eerder bij het ONK in het mogen doen.