Brouwen en wijn maken

Moutspecificaties
(Klik om de afbeelding te vergroten.)

Naamloos-1

 

 

 

 

 

 

 

tabel 2

 

 

 

 

 

tabel 3

 

 

 

 

 

tabel 4

 

 

 

 

 

tabel 5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

image3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De hoofdgroepen zijn: roost, rook, fruitig/notig, moutig, karamel en smaak. Deze hoofdgroepen zijn weer onderverdeeld in de verschillende aroma- en smaakattributen. Daarvan zijn per Weyermann moutsoort spiderplots gemaakt zodat je in één oogopslag het karakteristiek profiel van een mout kunt zien. De attributen zijn gescoord op een schaal van 0 tot 5. De karakteristieken zijn gegeven voor de moutkorrel en voor het wort. Hoe men dat exact voor het wort heeft bepaald is me niet helemaal duidelijk. Omdat de spiderplots per moutsoort zijn gemaakt is het lastig om de verschillende moutsoorten met elkaar te vergelijken. Daarom heb ik voor de meest voorkomende moutsoorten de scores per attribuut voor wort verzameld in een tabel. Per moutsoortgroep heb ik de spiderplots gemaakt zodat moutsoorten beter te vergelijken zijn.

Tekst: William Kloek
Meer informatie

 

Overview of flavours, their causes and remedies

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

image2